24 באוקטובר 2013

אורח חיים בריא

בנוסף לתזונה הנכונה, להלן עוד 10 דרכים אחרות מעולות כיצד לחזק את המערכת החיסונית ולחיות חיים בריאים :

1. תעשו ספורט
מאמץ פיזי משפר את מצבו הכללי של הגוף ואת תפקוד מערכת הלימפה האחריאית להוצאת רעלים מהגוף. על-פי המחקר, אנשים העוסקים בפעילות ספורט על בסיס קבוע חולים ב-25% פחות מאלה שאינם מנהלים אורך חיים בריא. ולמרות זאת, אין להפריז בפעילות פיזית – 30-60 דקות של ספורט ביום בלבד יטיבו לבריאותך בעוד שמאמצים כבדים יותר עלולים להחליש אותך. התמד לכלול בפעילותך את שכיבות שמיכה שתורמות לתקינות התפקוד של לב וריאות. כמו-כן, חובה לעשות כפיפות בטן על-מנת לשפר את תפקוד מערכת העיכול והשתן.
התעמלות בוקר יומיומית – זהו המינימום הנדרש של פעילות פיזית יומית. הפוך אותה לחלק בלתי נפרד משגרתך, כמו שטיפת פנים בבוקר. 
קפה למשרד שעד לפני זמן לא רב נחשבה לאביזר מיותר ואקזוטי, הפכה בימינו ל"כלי עבודה" ולאביזר מן המניין כמו מחשב או מתקן לכלי כתיבה.

 2. הירבו בצריכת הויטמינים
כל אחד מאתנו זקוק לויטמין D המצוי בדגי סלמון, בביצים ובחלב. מחקרים מראים כי רבים אינם מקבלים ויטמין C בכמות המספקת, - כך על-פי אליזבט פוליטי, מנהלת תחום המזון ב- Duke Diet & Fitness Center. פירות הדר הנם מקור מצויין לויטמין C. פוליטי: "מניעת שפעת בעזרת ויטמין C הינה אגדה אורבנית. ואולם, צריכת כמות נדרשת של ויטמין זה מתוך פירות וירקות מחזקת את המערכת החיסונית".בנוסף, אבץ משחק תפקיד חשוב בחיזוק המערכת החיסונית – זהו מרכיב נוגד נגיפים ורעלים. אבץ ניתן להפיק מפירות ים, מדגנים מלאים ומשמרי בירה. במקביל, כדאי לשתות מיץ עגבניות העשיר בויטמין A.

  3. חשל את גופך!
 חישול הגוף הוא הגורם שיסייע לך בלנהל אורך חיים בריא. רצוי להתחיל להתחשל עוד בילדות. השיטה הפשוטה ביותר היא שהייה ממושכת באוויר הצח. חשיבות עצומה מיוחסת גם לחשיפה למים שמחזקת את מערכת העצבים, מאזנת את לחץ הדם ואת חילוף החומרים ובכך משפיעה לטובה על הלב וכלי הדם. מעל הכל מומלץ מספר ימים לנגב את הגוף במגבת יבשה ולאחר מכן לעבור למגבת רטובה. בהתחלה יש להשתפשף במים פושרים(35-36 С) ולעבור בהדרגה למים קרירים, ולאחר מכן  - לשטוף בזרם חזק.

  4. צרוך חלבונים
חלבונים הם אבני יסוד של המערכת החיסונית המרכיבים את הנוגדנים. אם תמעיט בצריכת בשר, דגים, ביצים, מאכלים חלביים, אגוזים – הנוגדנים פשוט לא יוכלו להיווצר.

  5. שתה מים מטוהרים
מעולם אל תשתה מי ברז שלא עברו טיהור.
במשך היום האדם מאבד בממוצע כ-12 כוסות מים. אפילו התייבשות קלה ביותר עלולה לגרום לאובדן ריכוז, כאבי ראש, עצבנות ועייפות.

 6. עשה חיים!
על-פי המחקר, אנשים בעלי גישה חיובית הם מאושרים, יציבים ומלאי מרץ ופחות סובלים משפעת. שמחת חיים ואורך חיים בריא הולכים יד ביד.


 7. עסוק במדיטציה
סנטה מוניקה, המתמחה בתרפיה ביוגה, מאמינה בשימוש במדיטציה ככלי לשיפור הבריאות הפיזית וגם הנפשית. "המדיטציה עוזרת לי להרגיע את העצבים ומאפשרת למערכת החיסונית שלי לתפקד באופן תקין יותר. כאשר הנפש רגועה – גם הגוף רגוע", כך על-פי סנטה. "השינוי הגדול ביותר הוא הרוגע הנפשי ותחושת ההקלה. השינה שלי השתפרה והלחץ היומיומי נהיה פחות כבד". במחקר שהתפרסם בעיתון Psychosomatic Medicineב-2003 מדענים גילו כי אצל המתנדבים שהשתתפו בסדנת מדיטציה במשך 8 שבועות כמות נוגדני השפעת עלתה באופן משמעותי לעומת אלה שלא עסקו במדיטציה.

 8. הימנע מלהתעצבן 
לחץ ממושך גורם נזק עצום למערכת החיסונית. הוא מעלה את רמת ההורמונים השליליים ובכך מדכא את הפרשת ההורמונים המסייעים בשמירה על בריאות. אם תלמד להתמודד עם הלחץ, תוכל לעצור את ייצור ההורמונים הבלתי-רצויים שהם אלה שגורמים להשמנה, עצבנות ושכיחה.

 9. אל תכנע לדיכאונות
אדישות ודיכאון הם האוייבים הגדולים של המערכת החיסונית. מדענים אמריקנים גילו כי נשים הסובלות מדכאון נחשפות לשינויים בתפקוד המערכת החיסונית שלהן והן יותר נוטות לחלות במחלות ויראליות מאשר נשים עם שמחת חיים .

 10. מינימום אלכוהול
על-פי מחקרים רבים, אלכוהול פוגע בתפקוד הכדוריות הלבנות (ליקוציטים) שמאתרות ומשמידות את התאים הנגועים יחד עם הנגיפים. זכור כי אלכוהול ואורך חיים בריא אינם עולים בקנה אחד.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה